پوستعطر و ادکلن

تاریخچه عطر در چین باستان

محبوبیت عطر فقط به فرهنگ غربی و تمدن‌های مصری، رومی و یونانی محدود نمی‌شد. چینی‌ها نیز از قدیم الایام در زمینه تولید فرآورده‌های معطر تخصص داشتند و برای آن‌ها در زندگی روزمره‌شان ارزش خاصی قائل بودند. تصور می‌شود چینی‌ها عطر را به فرهنگ شرقی اضافه کردند، و در زمینه‌ی تولید فرآورده‌های معطر و غیرمتداول زیادی فعالیت داشتند. برای مثال جوهری که برای نوشتن استفاده می‌شد، دارای رایحه‌ی متمایز و خوشبویی بود. تاریخچه عطر در چین نشان می‌دهد که این دنیای روایح بسیار گسترده و پیچیده است.

در دوران حکومت سلسله‌های سو و سونگ در چین، بسیاری از اشراف و ثروتمندان چین از عطرها برای نظافت شخصی استفاده می‌کردند. آن‌ها محصولات خود را از راه ابریشم به سایر نقاط جهان صادر می‌کردند. عطر در دوران سلطنت سلسله‌های یوان، مینگ و چینگ به اوج شهرتش رسید.

چینی‌های باستان چگونه از عطر استفاده می‌کردند؟

چینی‌های باستان از به کارگیری عطر برای نظافت شخصی لذت می‌بردند، اما این به منزله‌ی کارکرد اصلی عطر برای چینی‌ها نبود. آن‌ها باور داشتند اشیای معطر کیفیت زندگی‌شان را افزایش می‌دهد، به همین دلیل در داخل منازلشان تعداد قابل ملاحظه‌ای از اشیای معطر را قرار می‌دادند.

عطرها در عبادتگاه‌های چین نیز اهمیت بالایی داشتند. اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه عطر در چین داشته باشیم باید بگوییم در چین از روایح برای ادای احترام به خدایان استفاده می‌شد. چینی‌ها عطر را ابزاری می‌دانستند که باعث تطهیر و تصفیه‌ی هر فضایی می‌شود. آن‌ها به امید پیشگیری از بیماری‌های مختلف، از عطر استفاده می‌کردند. عطرهای شرقی غالباً حاوی درصد بالایی از اسانس‌های گیاهی و ادویه‌ای هستند. همین موضوع باعث می‌شود عطرهای شرقی سازگاری خوبی با کاربردهای پزشکی داشته باشند.

مقایسه 4 غلظت عطر دیور ساواج
خواندن مطلب

با وجود اینکه چینی‌های باستان از شستشوی بدن با عطر استقبال می‌کردند، اما در هنگام استفاده از عطر نگاه معنوی‌تر و کاربردی‌تری را اتخاذ می‌کردند.

تاریخچه عطر در چین

تاریخچه عطر در چین؛ عطرهای قدیمی در چین

چینی‌ها قبل از اینکه تولید عطرهای پیچیده متشکل از چندین رایحه را آغاز کنند، از عطرهای ساده استفاده می‌کردند. این عطرها محبوبیت زیادی داشتند و از رایحه‌های کاملاً طبیعی ساخته می‌شدند. عطرهای شرقی مدرن، با الهام گیری گسترده از این عطرهای تاریخی ساخته می‌شوند. عطر در چین به دلیل وجود داشتن تعداد بالا و تنوع زیاد روایح بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

عود

به خاطر قیمت بالای عود، فقط خانواده‌های اشرافی به آن دسترسی داشتند. معمولاً از عود به عنوان یک عطر خانگی استفاده می‌شد. عود داخل عود ساز قرار می‌گرفت و رایحه‌ی خوش آن در فضای اطراف پخش می‌شد. عود نمادی از موقعیت برتر اجتماعی بود و تصور بر این بود که باعث بهبود شرایط معنوی افراد می‌شود. عود به اسم ژیانگ مشهور بود و معانی مختلفی همچون عطر، رایحه، معطر، رایحه و بوی ادویه‌ای برای آن ذکر شده‌اند. بخور به شکل‌های مختلفی در دسترس بود و بعد از سوزاندن رایحه‌ی خوشبویی را ایجاد می‌کرد.

عود چینی در دوران حکومت سلسله‌های چین (206 تا 221 قبل از میلاد) و هان محبوبیت یافت. یکی از دانشمندان دوره هان به اسم چنگ یوان اعلام کرده بود که عود به صورت خمیری شکل، و با استفاده از آلوئه (گارو)، پوتچوک (کاستوس)، میخک، کافور، مشک و عسل طبیعی ساخته می‌شد.

شهد گُل

زنان چینی که تمایل داشتند در جمع رایحه‌ی خوشبویی داشته باشند اکثراً از شهد گُل استفاده می‌کردند. شهد گُل با استفاده از ترکیبات معطر گل‌های مختلف همچون نیلوفر آبی، سوسن، گل داودی ساخته می‌شد. بر خلاف عود که هم برای زنان و هم برای مردان مناسب بود، شهد گُل فقط برای زنان کاربرد داشت.

معرفی بهترین عطرهای پاستیلی
خواندن مطلب

آگار وود

آگار وود یا چن ژیانگ یکی از ترکیبات مهم در تاریخ عطرسازی چین باستان محسوب می‌شود. این رایحه‌ی با ارزش در تاریخچه عطر بسیارمهم بوده و اکثراً در مراسم مذهبی استفاده می‌شد. تصور می‌شد آگار وود که یک رایحه معروف در تاریخچه عطر در چین بود به مدیتیشن بهتر کمک می‌کند. چینی‌ها علاقه مند به خرید محصولات ساخته شده از آگار وود (چوب عود) بودند، زیرا این محصولات به طور طبیعی معطر بودند.

تاریخچه عطر

تأثیر آیین بودا بر فرهنگ عطرسازی چین باستان

آیین بودا، فرهنگ استفاده از عود در چین را تقویت کرد. آن‌ها برای انجام مدیتیشن در معابد و عبادتگاه‌ها از عود استفاده می‌کردند. سوزاندن عطر به منزله ادای احترام به خدایان و تطهیر فضای معبد تلقی می‌شد.

در دوران سلسله تانگ در چین (618-906)، ژین ژیو بن کائو به ۶ عطر مهم اشاره کرده است: آلوئزوود (گارو)، کندر، میخک، پاتچولی، النی و عنبر مایع.

نتیجه گیری

کشور چین از زمان‌های قدیم به دلیل داشتن روایح و نت‌های متنوع در صنعت عطر سازی بسیار موفق بوده است. در چین باستان مردم خود را با عطر می‌شستند تا بدنشان رایحه‌ای خوش داشته باشد. تاریخچه عطر در چین می‌تواند به پهناور بودن این کشور و دارا بودن ترکیباتی خاص و متنوع اشاره کند. استفاده از عود و رایحه‌های آرامش بخش در جلسات مدیتیشن بسیار تاثیر گذار و مثبت بودند. در این مقاله حیات پرفیوم سعی داشته است تا شما عزیزان را در رابطه با این موضوع آگاه سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا